Rigoletto, Aalborg Operafestival 2011.

Charlotte Hjørringgaard Larsen

Jeg er vokset op i Brønderslev midt i Vendsyssel. Min bror og jeg har altid sunget og spillet på vores stueorgel og senere klaver. Vi spillede i steelband, og da jeg skulle konfirmeres, begyndte jeg i byens kirkekor. Her fik jeg hurtigt nogle soloopgaver og dannede med et par veninder min første vokaltrio "Treble". Efter et halvt år på Den Sønderjyske Højskole for Musik og Teater samt tre år på MGK i Kolding blev jeg i 2003 optaget på Nordjysk Musikkonservatorium.

Under min studietid havde jeg lyst til at rejse til udlandet og studere, og i 2006 blev jeg optaget på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Her studerede jeg et år, hvorefter jeg færdiggjorde min Musikpædagogiske Diplomuddannelse  i Aalborg i 2008. 

I 2007 havde jeg min professionelle debut i rollen som Rose/Gilda i Aalborg Operafestivals egenproduktion "Kærlighedens Labyrint". Forestillingen blev skrevet over "Højsangen" fra Bibelen, og  jeg var heldig at synge med mine fantastiske kolleger Jan Lund, Jørn Pedersen, Charlotte Meldgaard og ikke mindst spille overfor skuespiller Rolf Hansen. Siden da har jeg bl.a. sunget Madam Herz i "Teaterdirektøren" ved Det Nordjyske Operakompagni, Gilda i "Rigoletto" under Aalborg Operafestival, Opus i "Opus og Monster Band" ved "En Opera". Eliza Doolittle i "My Fair Lady" og Maria i "Sound of Music" på Hjørring Sommerspil. På Teatret Undergrunden har jeg sunget, Lauretta i Gianni Schicchi (2015), Xenia i Boris Godunov (2016), Blonde i Bortførelsen fra Seraillet (2017) og i 2018 synger jeg Gilda i Rigoletto. I 2017 sang jeg også Genovieffa i Ylva Kihlbergs opsætning af Suor Angelica.

Desuden har jeg, ved flere lejligheder, været solist med Aalborg symfoniorkester, Prinsens Musikkorps og Promenadeorkestret Lausenianna.

Priser

Kåret som "Årets Kunstner" på Teatret Undergrunden, 2018.

Vinder af solistkonkurrencen på Nordjysk Musikkonservatorium, 2008.

Modtager af Opera i Rebilds Musikpris, 2008